svíčky_2Ve středu 20. 10. 2021 jsme s žáky VI. A třídy navštívili Olomouc. Prošli jsme Horní náměstí a podívali se na světovou památku UNESCO – Sloup Nejsvětější Trojice. Zajímavý byl také orloj se znameními zvěrokruhu. Nejlepší zážitek čekal na děti ve svíčkárně Soyca, kde si vyzdobily svíčky a vyrobily svá vlastní mýdla.

Po chutném obědě v restauraci jsme se vlakem vrátili v pořádku zpět plní nových příjemných zážitků.

Dne 20. 10. 2021 se konal na naší škole turnaj v míčových hrách. Žáci z I. stupně a přípravné třídy si s radostí zahráli: Krále střelců, přehazovanou a kopanou. Cílem byla spolupráce, respektování úspěchů vlastních i druhých, dodržování pravidel a sportovního chování. Pro žáky byly připraveny sladké odměny a vítězným družstvům byly předány ceny.

planetárium_3

V rámci projektového dne ŠD vyrostlo v úterý 12. 10. v prostorách školní tělocvičny mobilní planetárium. Jeho program dětem nabídl projekce na různá témata, v rámci kterých se dozvěděly spoustu nových informací o Vesmíru, Sluneční soustavě a své domovské planetě Zemi.  Děti celý program přijaly s nadšením, zaujaly je jak animované filmy, tak i doprovodná hudba a vyprávění pana lektora. foto

Dne 6. 10. 2021 žáci IV.A a III.B absolvovali lekci dopravní výchovy na hřišti v Bohumíně, kdy si s panem lektorem v učebně opětovně zopakovali dopravní značky i modelové situace, ke kterým může dojít na silnicích. Chlapce a děvčata zaujalo dopravní video.

V závěru hodiny si někteří žáci projeli na kolech dopravní hřiště a ostatní ho prošli jako chodci, aby správně reagovali jako účastníci silničního provozu.

V pátek 24. září 2021 ožilo náměstí Svatopluka Čecha v Ostravě-Přívoze hudbou a tancem dětí z různých základních škol a nízkoprahových klubů Moravskoslezského kraje. Již třetím rokem zde pořádala nezisková organizace SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. přehlídku zájmové umělecké tvorby dětí žijících ve vyloučených lokalitách s názvem Setkání vzájemného porozumění, kterého se zúčastnili také zpěváčci naší školy se svým programem písní různých žánrů. Předvedli populární beatbox, zahráli a zazpívali romskou lidovou píseň, píseň z pohádky Anděl Páně a na závěr slavnou píseň Hallelujah. Vystoupení se dětem velmi vydařilo a už se těší na další, které se bude konat v rámci tradičních Vánočních trhů na náměstí v Bohumíně. foto

vystoupení v Ostravě_3vystoupení v Ostravě_2vystoupení v Ostravě_4

 

odpady_2Dne 23. 9. 2021 proběhla na naší škole beseda – Svět třídění a recyklace

Pan lektor nám zajímavou formou prezentoval zpracování druhotných surovin. Sami žáci pochopili důležitost třídění druhotných surovin pro ochranu životního prostředí a prakticky si vyzkoušeli, jak se vypořádat s druhotným odpadem. Na závěr ekologické hodiny jsme shlédli video na téma – Spalovny a skládky.

Žákům se beseda líbila, do tříd se rozcházeli s motivačními dárky. foto

Nehulíme, kreslíme_2

 

Dne 14. 9. 2021 jsme s šesťáky absolvovali v kině K3 Bohumín zajímavý workshop. Jednalo se o preventivní program s názvem Nehulíme – kreslíme. Lektorem byl ilustrátor Adolf Dudek, který předvedl různé návody na kreslení pomocí geometrických tvarů. Všichni se velice bavili a odvezli si domů pěkné obrázky.

foto

ZOO Praha_6Dne 15. 9. 2021 jeli žáci z VIII. A a VII. B třídy na výlet do Prahy. Naším prvním cílem byla pražská zoologická zahrada v Troji. Nahoru jsme se vyvezli lanovkou a pak krásnou procházkou scházeli dolů. Bylo horko a mnoho zvířat se schovávalo ve stínu či v pavilonech. Na vlastní oči jsme viděli slony, koně Převalského, lachtany, lemury, želvy, hrochy, nosorožce, gorily, mnoho ptáků, plazů a další.

Odpoledne jsme se všichni těšili na okružní vyhlídkovou plavbu celodřevěnou lodí z přístaviště Judita, ukrytého v unikátním vodním podzemí Starého Města, okolo Karlova mostu a pražských Benátek. Vychutnali jsme si jedinečné panorama Prahy z hladiny řeky Vltavy. Nejvíce se nám líbil pohled na Karlův most, Pražský hrad, staroslavné Hradčany, Národní divadlo a další architektonické skvosty.

Po ukončení plavby jsme pokračovali přes Karlův most směrem na Staroměstské náměstí, které obklopují historické stavby. Nejvíce nás zaujala Staroměstská radnice s orlojem. A pak jsme už pokračovali směr hlavní nádraží, odkud jsme jeli vlakem přímo do Bohumína.

Počasí nám přálo, program byl bohatý a my se vrátili domů se spoustou krásných zážitků.foto

1klobouky_14. září jeli žáci I. stupně na výlet do Nového Jičína. Prohlédli si krásném náměstí a šli do budovy turistického návštěvnického centra. Čekala je prohlídka Muzea klobouků, kde si zahráli na rytíře a kněžny, nebo třeba stříleli z interaktivního děla. Dozvěděli se, jak se vyrábí klobouky. Některé z klobouků si mohli vyzkoušet. V závěru programu dostali malý klobouček, který si podle své libosti nazdobili.  foto

Dne 2. 9. 2021 třída VIII. A navštívila minigolf v Bohumíně. Byl krásný slunný den a všichni jsme si hru užili. foto

golf_1golf_4golf_6

1. 9. 2021_4

 

V novém školním roce přivítala naše škola nejen stávající zaměstnance a žáky, ale také děti znovuotevřené přípravné třídy a nové paní učitelky. Hodně radosti, pohody a pracovních úspěchů přišla všem v první den školní docházky popřát vedoucí odboru školství, kultury a sportu města Bohumína Mgr. Pavla Skokanová. foto

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení