1

Romský mentor je projekt, který do České republiky přinesla organizace Open Society Foundations (OSF) z Budapešti a od roku 2011 ho realizuje občanské sdružení ROMEA. Projekt zároveň úspěšně probíhá v Bulharsku, Maďarsku, Makedonii a na Slovensku.

Hlavním cílem projektu je přispět k integraci znevýhodněných dětí prostřednictvím realizace volnočasových aktivit z oblasti umění a kultury na školách.

V průběhu školního roku se pravidelně schází romský mentor se skupinou dětí ve škole, prostorách neziskových organizací, nízkoprahových zařízení, charity apod.

Mentor je respektovaný romský profesionál - projektu se účastní známé i institucionálně kvalifikované osobnosti (v letošním roce výtvarnice, baletka, módní návrhář, hudebníci, zpěvačka, rapper a spisovatelka). Pod jeho vedením se děti věnují umělecké oblasti – podle daného profesního zaměření.

Mentor úzce spolupracuje s pedagogem – tvoří spolu pro práci se skupinou jeden tým.

FOTO, FOTO, VIDEO

Romský_mentor_26.4.-6Romský_mentor_26.4.-22Romsky mentor-3

14. 6. 2013 se 9 dětí vydalo na cestu do Prahy. Děti byly vybrány ze všech tříd svými třídním učiteli a cesta souvisela s pochvalou ředitelky školy za výbornou práci ve školním roce.

Společně jsme navštívili Staroměstské náměstí a viděli orloj, prošli se po Karlově mostě, navštívili muzeum voskových figurín. Aby toho nebylo málo, byli jsme pozváni na závěrečný workshop projektu Romský mentor do Divadla na Korunní. Setkali jsme se s dětmi z různých koutů naší republiky a viděli, jak v tomto projektu pracovali oni. Společně jsme si zazpívali, zarepovali a pak se už jen vydali na cestu zpět. I cesta vlakem Leo Expeseem byla zajímavá, do své kabiny nás pozval strojvůdce a my ho mohli chvilku při jeho práci pozorovat. Za chvíli se nám ale z toho množství různých tlačítek motaly hlavy, tak jsme raději šli na svá místa a v pořádku dojeli do svého cíle.

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení