Ve středu 12. 4. navštívily základní školu v Bohumíně-Pudlově ženy z neziskové organizace Romea, která podporuje boj proti rasismu a klade důraz na dodržování lidských práv ve společnosti. Workshopu s virtuální realitou se zúčastnili žáci druhého stupně. Cílem projektu Paměť Romů bylo seznámit žáky s tématem druhé světové války a koncentračními tábory pro romské obyvatelstvo, které existovaly na území dnešního českého státu.

Žáci byli rozděleni do menších skupinek, ve kterých měli vypracovat zadaný úkol týkající se koncentračních táborů, a poté tuto práci představit svým spolužákům. V další části této akce žáci dostali dotazníky a jejich úkolem bylo odpovědět na zadané otázky s pomocí obrazových a textových materiálů, které měli k dispozici. Součástí workshopu byla i virtuální realita – žáci měli možnost vyzkoušet si speciální brýle pro virtuální realitu, díky kterým si mohli prohlédnout prostory koncentračního tábora, který se nacházel v Letech u Písku.

Dětem se celá akce líbila, vybrané téma pro ně bylo zajímavé. Bavila je jak práce ve skupinách, během které museli spolupracovat, rozdělit si práci a následně výsledky svého bádání představit svým spolužákům, tak i možnost vyzkoušet si brýle pro virtuální realitu, s pomocí nich si prošli prostory koncentračního tábora. foto

Romea_2Romea_4Romea_12Romea_6Romea_3

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení