Lektorky ze Zdravotního ústavu v Ostrava dne 27. 2. 2023 vedly pro žáky z naší školy Preventivní programy zaměřené na témata prevence kouření, užívání alkoholu a prevence nádorových onemocnění. 

Prevence kouření se zúčastnily třídy V. A (4.,5.) a VIII. B (6.,8.). Žáci byli upozorněni na zdravotní potíže způsobené kouřením, názorně si prohlédli příklady následků kouření a bylo jim zdůrazněno, že Normální je nekouřit!

Prevenci na užívání alkoholu se zúčastnili žáci sedmého ročníku. Žáci se seznámili s pojmem alkoholismus a s riziky, které s sebou konzumace alkoholu přináší. Dozvěděli se o onemocněních, která se mohou objevit u lidí, kteří konzumují alkohol. Pro žáky byly připravené také modely toho, jak může nadměrné požívání alkoholu poškodit orgány v těle. Žáci si také s pomocí speciálně upravených brýlí vyzkoušeli, jak vidí řidič po požití alkoholu.

Preventivního programu Prevence nádorových onemocnění se zúčastnili žáci z VIII. A a IX. A třídy. Přednášející jim vysvětlily, co je to nádorové onemocnění, jak jsou důležité preventivní prohlídky a jak předcházet nádorovým nemocněním. Všichni žáci si na modelu vyzkoušeli samovyšetření prsou, viděli a mohli si sáhnout na model plic kuřáka, dozvěděli se informace o rakovině kůže či tlustého střeva a konečníku. Na závěr byly pro žáky připraveny aktivity a žáci pomocí kartiček určovali, co patří do rizikových faktorů a co do prevence. foto

Prevence kouření, alkoholismu a nádorového onemocnění_3Prevence kouření, alkoholismu a nádorového onemocnění_10Prevence kouření, alkoholismu a nádorového onemocnění_6Prevence kouření, alkoholismu a nádorového onemocnění_5

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení