Den prevence_2Ve středu 25. 1. 2023 se na naší škole uskutečnil Den prevence kriminality.

Žáci z prvního stupně a děti z přípravné třídy se čtyři vyučovací hodiny věnovali slušnému chování. Samostatné třídy chodily po různých stanovištích, na kterých plnili úkoly. Stanoviště byla vždy tematicky zaměřena: chování v hodině a o přestávce, chování v dopravních prostředcích, chování na úřadě a v obchodě, práce s kouzelným slovíčkem, či představení se. Po splnění všech stanovišť se žáci vrátili do svých tříd, kde výtvarně zpracovali své výstupy.

Žáci z druhého stupně zhlédli video zaměřené na prevenci domácího násilí. Na ukázkovém příkladu viděli, jaké podoby může domácí násilí mít, jaké jsou jeho hlavní znaky a na koho se mohou obrátit v případě, že si něčím podobným budou sami procházet nebo budou někoho takového znát ve svém okolí. Po zhlédnutí videa se žáci aktivně zapojovali do diskuze na dané téma a věnovali se aktivitám, které pro ně byly připravené. V hodině pracovního vyučování pak vytvořili výtvarný výstup na téma prevence rizikového chování a v hodině tělesné výchovy se věnovali sebeobranně.

Výtvarné výstupy ze Dne prevence jsou vyvěšeny na chodbě u vstupu do školní budovy. Žáci je tak mají neustále na očích a mohou si tento den a pravidla slušného chování neustále připomínat. foto

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení